top of page

Moncarapacho

Een klein bedrijvig dorpje met veel gezelligheid op het bovenstaande pleintje.

Hoe kom je er?

Per auto Moncarapacho ligt tussen de N125 en de A22 in, per fiets brommer, of bus.

Wat is er te doen?

Bezoek de gemeente markt en het centrale plein waar gedurende de zomermaanden elk weekend wel iets te beleven is

Extra informatie

De gemeente markt is geheel nieuw gebouwd, een bezoekje waard

Moncarapacho heeft kleiner supermarkten en een Inter Marche. er worden veel activiteiten georganiseerd zoals het jaarlijkse Carnaval, Jazz concerten en Fado optredens

Over deze plaats

Dit gezellige dorpje ligt op 5 kilometer van zee tussen Olhão en Tavira in. Het is geen grote plaats, maar je vindt er wel een gezellig kerkplein met leuke restaurants. Er is dagelijks markt in de wat verscholen markthal achter twee lokale cafeetjes. 's Morgens is het hier lekker druk met alle locals die hun verse groenten en vis kopen of even bijkletsen met een kopje koffie.

 

In Moncarapacho is bijna alles te vinden, er zijn verschillende kleine supermarkten, er is een apotheek, er zijn meerdere bakkers en er is een postkantoor. Mocht je in de buurt zijn dan is dit dorp een gezellige stop voor je lunch of avondeten.

En wat nog meer?

Wat een bijzondere trekpleister is van dit kleine dorp is de olijfperserij Monte Rosa. Zij maken heerlijke olijfolie en hebben inmiddels ook al een aantal prijzen gewonnen voor de beste olijfolie ter wereld! Je kunt hier een rondleiding krijgen en een olijfolie proeverij doen. 

Meer weten over Monte Rosa, klik hier.

Moncarapacho heeft een aantal leuke restaurants zoals Restaurante Antonio, Restaurante Ana, De Kolibrie en Apetit

Wat is leuk om te doen?

Op het centrale plein en de straten eromheen wordt de caranavals optocht gehouden, natuurlijk elk jaar in februari, maar omdat de karren en kostuums toch gemaakt zin, doen de optocht zomers in augustus nog een avondje over.....

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page