top of page

Klimaat en weer in de Oost Algarve

Klimaat

Het mediterrane klimaat van de Algarve wordt sterk beïnvloed door de Atlantische oceaan en is aangenaam en mild met meer dan 3000 uren zon per jaar is het de koploper in Europa. 

Over het algemeen valt de meeste regen tussen november en eind maart, natuurlijk is dit niet te vergelijken met Nederland en België, meestal is het na een flinke bui weer zonnig en blauw.

De zomers zijn droog, op een enkele onweersbuis na, en de herfst en winter brengen wat meer dauw. 

De temperaturen in de Oost Algarve zijn in de winter warmer en in de zomer iets minder heet dan de West Algarve.

Lente en zomer

De Lente heeft een vrijwel constante temperatuur tussen de 20 en 25 graden, omdat de bergen de Algarve beschermd tegen de koelere noordenwind. De avonden kunnen wat frisser zijn. 

Vanaf Juni tot September, zijn de dagen warmer en langer al zal de temperatuur bijna altijd tussen de 28 en 35 graden liggen. Een zeebries zorgt voor aangame verkoeling.

 

In September en Oktober dalen de temperaturen langzaam weer naar gemiddeld 28, respectievelijk 25 graden.

Herfst en winter

Vanaf November zakken de temperaturen naar 17-22 graden, er kan af en toe een grijzige dag verschijnen wat natuurlijk fijn is om (culturele) activiteiten binnenshuis te doen!

December en Januari, temperaturen van gemiddeld 17 graden met veel zon. Overdag lunchen op het terras, s'avonds koelt het flink af, naar een temperatuur tussen de 5 en 8 graden.

Februari kan af en toe een korte hevige onweersbui geven maar ook deze maand, veel zon en een temperatuur van gemiddeld 17 graden.

bottom of page