top of page
Wandelen

Vrijwel het gehele jaar door kun je overal in de Algarve wandelen. Waar de West-Algarve zich aan de kust onderscheidt door steile rots kliffen vind je in de Oost-Algarve twee belangrijke natuurparken; de eerste is het natuurreservaat Sapal de Castro Marim e Vila Real de Santo António, onder andere beroemd om haar zoutpannen. Het andere gebied is de Ria Formosa, bestaande uit zogenaamde ‘wetlands’.  

 

Waterrijke gebieden met vaak een unieke leefwereld met grote voedselrijkdom. De Ria Formosa is een oase van rust. De lagune bestaat uit een labyrint van zoute moerassen, slikken, schoren, zoutpannen, zandeilandjes en kanalen. De eilanden en schiereilanden met lage duinen beschermen het gebied tegen de oceaan. In beide natuurparken kun je fantastisch wandelen.

Ook de Serra, het Portugese achterland van de Oost-Algarve leent zich voor prachtige wandelingen. Qua natuurlijke vegetatie vind je in de Algarve typische elementen van mediterrane vegetatie zoals kurkeik, peperbomen, Amandelbomen, Johannesbroodbomen, Oleander en aardbeiboom. U wandelt in het binnenland door dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. 

Langs de grensrivier met Spanje, de Guadiana, zijn ook mooie wandelingen uitgezet.

De ANWB heeft een wandelroutegids Algarve uitgegeven met daarin prachtige wandelingen aan de kust en achterland.

Check onze Facebookpagina voor verschillende wandelroutes. 

bottom of page