Musea en bezienswaardigheden in de 0ost Algarve

Museo Municipal.png

Museo Municipal Faro

In het Museo Municipal in Faro (gevestigd in een 16e eeuws klooster) vind je een grote colletie archeologische vondsten uit de middeleeuwen, Romeinse tijd en de pre-historie. 

Openingstijden:

Oktober- Mei:

dinsdag-vrijdag 10:00 – 18:00

zaterdag-zondag 10:30 – 17:00

 

Juni-September:

dinsdag-vrijdag 10:00 – 19:00 zaterdag-zondag 11:30 – 18:00

Adres:

Largo D. Afonso III, 14, 8000-167 Faro

Museu-municipal-Tavira_edited.jpg

Museu Municipal Tavira

Stadsmuseum met tentoonstellingen over de architectur van Tavira, er zijn regelmatig tentoonstellingen met beeldende- en schilderkunst en erfgoed. Het doel van het museum is het rijke erfgoed van Tavira te bewaken, tentoon te stellen en te promoten

Calçada da Galeria, Tavira

Openingstijden:

dinsdag-zaterdag van 9:15 tot 16.30 uur. (gesloten van 12:30 tm13:30 uur)

Centro interpretativo.png

Centro Interpretativo do Arco do Villa

De boog Arco da Vila steunt op één van de middeleeuwse poorten van de stad en is in de 19e eeuw in opdracht van bisschop D. Francisco Gomes de Avelar gebouwd. De Arco da Vila werd in 1812 officieel in gebruik genomen.

De boog is aan de buitenkant versierd met een nis met het beeld van São Tomás de Aquino, dat van Italiaanse oorsprong is. Het is een goed voorbeeld van het Italiaanse neoclassicisme in het erfgoed van de Algarve.

Binnen zien we nog de Arabische poort. Deze was onderdeel van de vroegere islamitische muren en vormde de toegang tot de stad voor iedereen die van zee kwam. Het wordt beschouwd als een uniek exemplaar van de Arabische architectuur in Portugal. 

museo-olhao.png

Museu Municipal Olhão

Musea da Cidade de Olhao, gemeente museum Olhao

Dit museum is gevestigd in het maritieme paleis, een belangrijk architectonisch monument uit de 18eeeuw gebouwd ter ondersteuning van de mannen op zee.

Het stelt onder anderemaritiem erfgoed, argeologie, architectuur, vis conserven, decoratieve kunsten, en  fotografie tentoon.

Praça da Restauração, Edifício do Compromisso Marítimo de Olhão 

Openingstijden:

dinsdag tot zaterdag van 9:15 tot 16.30 uur. (gesloten van 12:30 tm13:30 uur)

 

museo_reg_Algarve.jpg

Museu Regional do Algarve

In het Museu Regional do Algarve kun je typische spullen zien uit de streek. Er zijn traditionele kamers nagebouwd van de huizen en herbergen van vroeger. Het grootste deel van de collectie uit het museum komt van de schilder Carlos Filipe Porfirio. Hij heeft in de loop van de jaren al deze spullen verzameld en later aan het museum geschonken.

 

De collectie van arbeidsmiddelen bestaat uit spullen van de visserij, de landbouw, het ambachtelijke werk en de binnenlandse industrie. Maar hij heeft ook meubels, huishoudelijke voorwerpen, kledij uit de streek, spullen voor de mandenmakerij, verschillende foto's en schilderijen verzameld. Al deze spullen komen uit de eerste helft van de 20e eeuw. 

 

Rua do Pé da Cruz, n.º 4
8000-404 Faro


openingstijden:
dinsdag-vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur
zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur

 

Moncarapacho museo.jpg

Museu Paroquial Moncarapacho

Dit museum stelt voorwerpen tentoon gebruikt door de oude bezetters: Romeinen, Visigoten en Arabieren. Het herbergt tevens bijzondere religieuze beelden en bijvoorbeeld een 18eeeuwse Napolitaanse kerststal

Openingstijden: maandag tm vrijdag van 10 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur.

Museu Paroquial de Moncarapacho, 

Rua de Santo Cristo

Moncarapacho 8700-095.