top of page

Overige activiteiten

Naast de speciaal uitgelichte activiteiten is er zoveel te doen, dat we een greep uit het aanbod hieronder publiceren. Voor alle up-to-date informatie, festivals en evenementen kunt u onze Facebook pagina en/of Instagram pagina volgen.

getlstd-property-photo.jpg

Safari tochten

Voor diegene die eens niet willen wandelen, klimmen, hiken of fietsen en veel willen leren en zien van de Oost-Algarve. Ga dan eens op “Jeep Safari”. Offroad door de bergen langs verlaten dorpjes, stuwmeertjes (barragem), beekjes en prachtige vergezichten. Lunchen op idyllische plekjes. Ook zijn prachtige tochten langs de kust mogelijk. Tijdens deze ritten kunt u evt een verfrissende duik nemen in de zee.
Info: www.portugalsafaris.com

rotascortica-009.jpg

Kurkfabriek tour

Altijd al willen weten waar de kurk van de wijn- of champagnefles vandaan komt? Hoe kurk wordt geoogst en verwerkt? Ga dan eens op bezoek bij een kurkfabriek.  In Sao Bras de Alportel staat de Eco-fabriek Corsica Francisco Carrusa. Er gaat een wereld van kurk voor je open, ze laten je zien hoe er een deel van de kurk voor de champagneflessen wordt gemaakt. De tours zijn in het engels. 

Tours kun je reserveren via de website:
http://www.eco-corkfactory.com

Francisco Carrusca
Eco- Fábrica de Cortiça
Sítio da Mesquita Baixa
8150-048 S.Brás de Alportel
Algarve, Portugal

website: www.novacortica.pt

flutuacaonasalina_aguamae-2.jpg

Spa Salino Aqua Mae

In de zoutpannen van Castro Marim is een natuurlijke Spa aangelegd. Zonder enige bewerking ankel door de zon en de wind onstaan deze baden.

Drijf in/op de minerale zouten, neem een masker van zoute klei, of een peeling mbv de planten en bloemen die in de zoutpannen groeien. Ook zijn er mogelijkheden voor massage en yoga.

info: http://www.aguamae.pt/

5tvcx5ai_0.jpg

Indoor karten

In de kelder (-3) van het de Algarve Outlet shopping center aan de N125 in Olhao vind je de meer dan 10.000 m2 grote indoor kartbaan van de Algarve. 
Lengte is 650 meter met verschillende niveaus. Er zijn televisieschermen om de rondetijden en classificaties van de rijders te zijn.
Het Indoor Kart-centrum van de Algarve is elke dag geopend. De 270cc Honda-karts kunnen individueel of in groepen worden gehuurd.


 info: http://www.algarveoutlet.pt/

monte rosa olijventoer.jpg

Olijf(olie) tour bij Monte Rosa

In het kleine dorpje Moncarapacho vind je een van de grootste olijfperserijen van Portugal. Met hun vele awards winnende olijfolie is het bezoeken van deze farm meer dan waard.

Een rondleiding door de olijfboomgaarden, een proeverij van de verschillende oliën en de mogelijkheid tot het kopen van deze heerlijke olijfolie. 

De tour is €7,- voor volwassenen.
Tours worden gegeven op dinsdag t/m vrijdag om 10.00 uur.
Reserveren is noodzakelijk via de website:
www.monterosa-oliveoil.com

Slide_sanlucau_alcoutim.jpg

Zipline van Spanje naar Portugal

Zin in een uitdagende activiteit? Probeer dan eens de zipline van Spanje naar Alcoutim, Portugal. Een kabelbaan van maar liefst 720 meter lang! Je zoeft met 80 kilometer per uur naar beneden, dat is toch gaaf?! 
Je gaat met een klein bootje vanaf de Portugese zijde naar de Spaanse zijde om daar naar boven te lopen naar het begin van de Zipline. Liever toch niet met de Zipline naar beneden, dan kan je ook met het bootje terug. 

Kinderen vanaf 14 jaar mogen ook naar beneden zoeven! 

Kijk op hun (Portugese) website voor meer informatie: www.limitezero.com

bottom of page