top of page

Tavira

Tavira is een prachtig stadje dat je eigenlijk zou 'moeten' bezoeken. Soms wordt dit plaatsje ook wel het 'Venetië' van Portugal genoemd vanwege de rivier Gilão die er doorheen stroomt. De rivier kan je oversteken via de oude Romeinse brug. Deze brug is zomaar de meest gefotografeerde brug van de Algarve. Het is dan ook een plaatje om naar te kijken. 

Tavira zit vol met culturele en historische plekken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het oude kasteel (o Castelo) die erg mooi is om te zien en ook het uitzicht wat je er bij krijgt is prachtig! Verder heeft Tavira zo'n twintigtal kerken die je kan bezoeken, de ene nog mooier dan de andere. In de zomermaanden is Tavira het toneel voor veel verschillende muziekoptredens, festivals en markten. Vaak erg druk bezocht maar zeker de moeite waard. De markten bestaan meestal uit veel handgemaakte producten, kleding, kunst en lekkernijen. Zie onze agenda voor een overzicht van markten en festivals in Tavira.

Tavira ligt ongeveer 3 km landinwaarts en heeft daardoor geen direct strand voor de deur liggen. Net zoals in de rest van de Oost Algarve kan je met een bootje/ferry naar de eilanden toe waar zich de prachtige stranden bevinden. 

Tavira is ook nog eens zeer aantrekkelijk voor de vele eetgelegenheden die je er kunt vinden. Lekker lunchen, uitgebreid borrelen, heerlijk dineren of juist wat drinken in het cafe. Het kan allemaal in Tavira, kijk hier voor een overzicht.

Benieuwd waar al die prachtige foto's vandaan komen van Tavira of wil je er zelfs een mee naar huis?

Ze zijn gemaakt door Ron Isarin

bottom of page