top of page

Alcoutim

Een prachtig dorp langs de grensrivier de Guadiana (tussen Spanje en Portugal). Het ligt meer landinwaarts.

Hoe kom je er?

Met de auto, mooiste is om (na de N125 of de A22 te hebben gevolgd, afslag VRS Antoinio) de route langs de rivier de Guadiana 'omhoog' te volgen.

Wat is er te doen?

de Ziplijn over de rivier is én een reis door de tijd en je overschrijdt de landsgrens tussen Spanje en Portugal.

Extra informatie

Vroeger was er van Alcoutim aan Portugese zijde naar San Lucar aan Spaanse zijde een smokkelroute. Elk jaar (eind maart) wordt dit herdacht met een festival: Contrabando. er wordt dan een drijvende brug tussen de dorpen gelegd en er worden allerlei activiteiten georganiseerd

Een leuke en spannende activiteit die je kunt doen is via een 'Zipline' terug. Een Zipline is een grote kabelbaan die ze vanuit Spanje naar Portugal hebben gespannen. Je kan via deze kabelbaan naar beneden glijden, erg gaaf!
Liever niet via de kabelbaan terug? Dan kan je natuurlijk ook gewoon weer met het bootje.

Over deze plaats

Alcoutim ligt net als Odeleite meer landinwaarts en ligt ook aan de rivier de Guadiana, de grensrivier tussen Portugal en Spanje. 

De weg naar Alcoutim toe is erg mooi door alle verschillende soorten natuur die je tegenkomt. Alcoutim is een oude havenstad waar vroeger veel handelswaar naar toe werd gebracht zodat het vanuit daar over land verder kon worden vervoerd. De Guadiana is een getijrivier dat betekent dat de waterstand veranderd door eb en vloed. Het grappige hiervan is dat de stroomrichting van de rivier dus ook ineens landinwaarts lijkt te gaan. 

En wat nog meer?

In Alcoutim dat op een bergwand ligt vind je leuke straatjes, gezellige boulevard met een aantal restaurants en een leuk uitzicht op Spanje. De rivier is hier beduidend smaller dan bijVila RealenCastro Marim. Je kan met een klein bootje oversteken naar Spanje om vanuit daar de Portugese kant eens te bekijken.

Wat is leuk om te doen?

Er zijn diverse strandjes bij de zij armen van de Guadiana, voor relaxen en zwemmen uitermate geschikt!

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page