top of page

Castro Marim

Castro Marim is een historisch plaatsje met twee forten als belangrijkste kenmerk. Beide forten kan je tegen een kleine vergoeding bezoeken, als je geïnteresseerd bent in geschiedenis is dit zeker de moeite waard. In augustus is hier ook het jaarlijkse Medieval Festival. Een festival waarbij ze de geschiedenis levend maken door toneel, muziek, 

Wat Castro Marim bijzonder maakt is dat het omringd is door zoutpannen. De zoutpannen worden gebruikt om zout te winnen. Misschien ken je het al wel 'Flor de Sal', (zoutbloemen) de top onder de zouten. Je kunt hier verschillende tours en wandelingen maken door de zoutpannen om zo meer te weten te komen over de zoutwinning in dit gebied. Het zout zit veelal verpakt in leuke cadeau verpakkingen waardoor het ook een leuk souvenir is om mee te nemen of weg te geven aan een culinaire vriend(in). 

Zin in een dagje welness? Dat kan hier in Castro Marim bij Spa Salino, een leuke ervaring van modderbaden en drijven op (heel) zout water en dat temidden van de zoutpannen. Zie hier voor meer info.

bottom of page