top of page

Santa Luzia

Een plaatsje met een sfeervolle boulevard met restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Hoe kom je er?

Met de auto, volg de N125 richting Tavira

Wat is er te doen?

Octopus eten! Santa Luzia is de hoofdstad van de Octopus

Extra informatie

Mocht de wind verkeerd staan, zorg dan dat je muggenspray meehebt. tijdens de schemering kunnen er muggen uit de Ria Formosa naar de terrassen komen.

In het hoogseizoen vertrekken er vanuit hier ook verschillende tours door de Ria Formosa zodat je de prachtige vogels die de Ria Formosa huis houdt kunt bewonderen.

Over deze plaats

​Santa Luzia is een klein dorpje vlak bij Tavira. Ze staat bekend als hét octopus-dorp van de Algarve, ze vissen hier nog op de traditionele manier naar octopus, vervolgens worden deze heerlijk bereid in een van de vele restaurants aan de boulevard, bijvoorbeeld bij Casa de Polvo (het huis van de octopus). De beste tijd om dit dorpje te bezoeken is dan ook 's ochtends vroeg (behalve zondag) want dan komen de vissersboten terug en kun je op de markt de aller verste vis kopen die je kan krijgen. 

En wat nog meer?

Als je over de boulevard loopt kijk je uit over de lagunes van de Ria Formosa, een prachtig zicht! Het is dus zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen en als je er dan toch bent, laat je dan eens verassen door een heerlijk bereide maaltijd van octopus! 

Ook is er de mogelijkheid om vanuit Santa Luzia een taxibootje of ferry te nemen naar de stranden. Zo kan je bijvoorbeeld naar Praia da Terra Estreita een uitgestrekt strand waar het zelfs in de hoogtij maanden lekker rustig blijft! 

Wat is leuk om te doen?

smorgens vroeg komen de vissersboten terug met de verse vangst octopus, deze worden gelijk verhandeld. Leuk om te zien! wandel dan ook gelijk door de straatjes achter de boulevard voordat je naar het strand Terra Estreita gaat....

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page