top of page

Santa Catarina

Klein dorpje met typisch Portugese winkeltjes en de olijf perserij die een bezoek waard is!

Hoe kom je er?

Met de auto, neem de N398 richting het noorden

Wat is er te doen?

Een fabriekje bezoeken die handgemaakte Santa Catarina tegels maakt

Extra informatie

Lunchen bij de bakker is een lokale bezigheid, zeker een tip

Santa Catarina is beroemd om haar tegels: de Santa Catarina's die er gebakken worden

Over deze plaats

​St. Catarina da Fonte do Bispo is een klein dorpje dat bekend staat om haar tegels. Namelijk de 'St. Catarina tegels'. De tegels zijn niet voor niets vernoemd naar dit dorp want de klei die ze gebruiken om tegels te maken komt altijd uit dit gebied. De tegels zijn inmiddels ook erg gewild en zie je op heel veel verschillende plaatsen (met name in huizen) terug komen. Je kunt deze fabrieken ook bezoeken, trek geen witte kleding aan want het is er nogal stoffig (haha).

Ook is er een grote 'Lagar' (pers) in St. Catarina. Hier kunnen alle boeren hun geplukte olijven naar toe brengen om ze te laten persen. Met name in het najaar is hier enorm veel bedrijvigheid omdat in die periode de olijven geplukt worden. Je kunt daar ook olijfolie kopen, een aanrader!

En wat nog meer?

n en rondom dit kleine dorpje zitten een aantal leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten. Hoe meer landinwaarts je gaat hoe landelijker het eten ook wordt. Je vind hier nog steeds vis op de menukaart maar je zult al gauw merken dat de stoofpotten de overhand krijgen. Heerlijk!

Wat is leuk om te doen?

Of bekijk de olijven perserij en neem gelijk een flesje versgeperste lokale olijfolie mee

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page