top of page

Odeleite

Odeleite is het plaatsje van 'de blauwe draak', de rivier en het stuwmeer vormen een grote blauwe draak als je het vanuit de lucht bekijkt. Een blauwe draak staat voor 'macht, kracht en geluk'. Er is een grote stuwdam gebouwd en is typerend geworden voor dit oude dorpje met nog geen 1000 inwoners. 

Hoe kom je er?

Met de auto, via de N125 of de A22.

Wat is er te doen?

De natuur bekijken en de buitenactiviteiten doen, zoals wandelen en fietsen, boottochten en andere watersporten

Extra informatie

De site huizen hebben typische Algarviaanse schoorstenen, soms met platibandas

Fantastisch plaatsje om doorheen te kuieren en van de mooie uitzichten op de Guadiana en Spanje te genieten

Over deze plaats

De dam is aangelegd in de beek Ribeira de Odeleite, die in de bergen van het Serra do Caldeirão ontspringt en een zijrivier is van de rivier Guadiana.


In 1534 is de oude hoofdkerk gebouwd en is daarom zeker een bezoekje waard. Ook vind je er een aantal oude wind- en watermolens die deels nog in gebruik zijn. Verder kun je er allerlei activiteiten doen, prachtige wandelingen, water activiteiten en fietstochten en boottochten. 

En wat nog meer?

De weg er naar toe is al zeker de moeite waard!

Casa Odeleite is een museum met verchillende ruimte en tentoonstellingen en was 1 van de rijkste boerderijen uit de omgeving. Men at vroeger met de seizoenen mee en verhandelden de rest op markten.


In het huis kun je oude decoaraties zen en Art-Nouveau meubelen die je niet snel verwacht. bezoek de verschillende opslag plaatsen en rust daarna lekker uit op het terras.

Wat is leuk om te doen?

Het dorp Odeleite, gelegen op de hellingen van de gelijknamige Ribeira en relatief dicht bij de rivier Guadiana, heeft de vorm van een amfitheater en heeft overwegend landelijke details.

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page