top of page

Fuseta

Charmant vissersdorpje met veel lunch -mogelijkheden en 2 heerlijke stranden.

Hoe kom je er?

Met de trein, op te stappen op elk perron vanaf Faro richting VRS Antonio en ga eruit bij Fuseta, met de Bus of met de auto (volg de N125 of de A22)

Wat is er te doen?

Surfen, kiten, suppen, zonnen, jeu de boules, dolfijnen spotten, eilanden hoppen, zwemmen

Extra informatie

Fuseta heeft zowel aan de westkant als aan de oostkant in de Ria Formosa flamingos te gast

Fuseta wordt ook wel de witte bruid van de zee genoemd

Over deze plaats

Hét strandpareltje van de Algarve!

 

Hier gaat een ferry naar het eiland vlak voor de kust en kan je een heerlijke stranddag hebben met een strandstoel en parasol! Op het eiland zijn kleinere snackjes en drinken te bestellen bij de strandtentjes en als je écht trek krijgt dan kan je met de boot terug naar het vasteland voor een goede lunch of avondeten. Elke Portugees die wij vertellen dat we in de buurt van Fuseta wonen reageert met een aangenaam jaloerse opmerking. Ze zijn blij voor ons dat we zo dichtbij hét dorpje wonen dat bekend staat om verse vis die ook nog eens betaalbaar is. Het is inderdaad onvoorstelbaar dat je een slechte vis krijgt in Fuseta, ze zeggen veel liever eerlijk dat de vis die jij wilde uitverkocht is, dan dat ze een vis uit de vriezer zouden halen.

Met uitzondering van augustus is er in Fuseta elke 2e zondag van de maand een leuke vlooien / antiekmarkt. Als je er echt op uit bent om iets moois te vinden op de markt, dan raden wij je aan om zo vroeg mogelijk te komen!

 

En wat nog meer?

Uit eten in Fuseta is heerlijk en we kunnen je een aar mooie tips meegeven. Altijd verse vis vind je bij restaurant Capri, Dos Mestres, Casa Corvo en A Lota. De vers gegrilde vis is echt iets waar mensen vanuit heel Portugal op afkomen!

Als je op zoek bent naar lekkere tapas dan kan je jezelf bij Mó de Cima en bij Borda d´agua heerlijk trakteren op een lichte lunch of avondeten. 

 

Vegetarisch eten is ook mogelijk bij Escandinavia Green Spirit. Het menu wisselt regelmatig en vergeet vooral niet een praatje te maken met de eigenaren van dit restaurant. 


Wat is leuk om te doen?

Allerlei watersporten, of huur een bootjeom de Ria Formosa te verkennen, en op de Atlantische oceaan dolfijnen te spotten

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page