top of page

Faro

Faro, de hoofdstad van de Algarve. kleine stad met een oud stadscentrum

Hoe kom je er?

Per auto, per bus, trein of scooter

Wat is er te doen?

Winkelen, stadswandeling, restaurants, eten, uitgaan, Ilha de Faro, Luchthaven, trein naar Lissabon

Extra informatie

Hoofdstad van Algarve, Strand Ilha de Faro, airport

Het Forum (shoppingmall) ligt buiten het centrum maar de afstand is goed te lopen

Over deze plaats

Faro is de hoofdstad van de Algarve. Hoofdstad is voor Faro niet direct het juist woord want Faro is maar een kleine stad met een gezellig centrum. Deze stad is zeker een bezoek waard, veel toeristen landen en vertrekken hier alleen en brengen geen bezoek aan het centrum en dat is jammer. Faro is niet groot, maar heeft een gezellig centrum met een aantal schitterende oude winkelstraten.

Ook is het oude en ommuurde deel de moeite waard om eens te bekijken. Hier zitten een paar leuke restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. In de zomer zijn er verschillende festivals en muziekoptredens en hangt er een gezellige sfeer.

Er is de mogelijkheid om in een van de oude gebouwen in de binnenstad live Fado muziek bij te wonen. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer info. Ook is zijn er twee theaters in Faro, 'Teatro de Figures' en het prachtige oude 'Teatro Lethes'. Teatro Lethes is een klein pareltje en is prachtig aan de binnenkant! 

Wil je graag winkelen? Dan kan dit in het winkelcentrum 'Forum Algarve' aan de westkant van Faro. Sinds twee jaar is er ook een nieuw winkelcentrum geopend tussen Faro en Loulé in, de 'MAR Shopping', het heeft een grote outlet afdeling. 

En wat nog meer?

Wil je graag winkelen? Dan kan dit in het winkelcentrum 'Forum Algarve' aan de westkant van Faro. Sinds een paar jaar is er ook een nieuw winkelcentrum geopend tussen Faro en Loulé in, de 'MAR Shopping', het heeft een Ikea en een grote outlet design afdeling.

Wat is leuk om te doen?

Er zijn veel rooftops in Faro welke open zijn voor publiek, grote, zoals rooftop Eva met zwembad en dj's maar ook kleinere waar je heerlijk wat kunt drinken en eten..

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page