top of page

Castro Marim

Castro Marim is een historisch plaatsje meteen groot stervormig fort en een middeleeuws kasteel als belangrijkste kenmerken. Beide gebouwen kan je tegen een kleine vergoeding bezoeken, als je geïnteresseerd bent in geschiedenis is dit zeker de moeite waard. In augustus is hier ook het jaarlijkse Medieval Festival. Een festival waarbij ze de geschiedenis levend maken door toneel, muziek.

Hoe kom je er?

Per auto, per bus, trein of scooter

Wat is er te doen?

historische wandeling, zoutpannen, forten, geschiedenis, wellness

Extra informatie

Let ook eens oude platibandas van de witte huizen van Castro Marim

Tijdens het jaarlijkse Medieval festival wordt het hele dorp omgetoverd tot middeleeuws dorp. Er zijn optredens, oude ambachten, en heerlijk eten en drinken. periode: eind augustus

Over deze plaats

Wat Castro Marim bijzonder maakt is dat het omringd is door zoutpannen. De zoutpannen worden gebruikt om zout te winnen. Misschien ken je het al wel 'Flor de Sal', (zoutbloemen) de top onder de zouten. Je kunt hier verschillende tours en wandelingen maken door de zoutpannen om zo meer te weten te komen over de zoutwinning in dit gebied. Het zout zit veelal verpakt in leuke cadeau verpakkingen waardoor het ook een leuk souvenir is om mee te nemen of weg te geven aan een culinaire vriend(in). 

En wat nog meer?

Zin in een dagje welness? Dat kan hier in Castro Marim bij Spa Salino, een leuke ervaring van modderbaden en drijven op (heel) zout water en dat temidden van de zoutpannen.

Wat is leuk om te doen?

Als je het kasteel van Castro Marim beklimt, zie je aan één kant de zee en aan de andere kant de bergen die zich uitstrekken tot aan de horizon. De bergen zijn in trek bij liefhebbers van grote natuurgebieden, je ziet er veel planten en dieren, als je van wandelen of fietsen houdt is dit een super plek.Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page