top of page

Cacela Velha

​Een mini dorpje met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan

Hoe kom je er?

Met de auto: volg de N125 tot de borden Cacela Velha

Wat is er te doen?

De kleine straatjes en de indeling van het dorp is heel kneuterig.. Veel van de huizen zijn typisch wit, met blauwe, oranje of gele accenten. Je vindt hier een mix van zowel Arabische als middeleeuwse invloeden.

Extra informatie

Het fort is nog steeds in gebruik door de GNR, je kunt het dus niet bezoeken

Bij het Fort heb je een prachtig uitzicht op de meest oostelijke lagune van de Ria Formosa

Over deze plaats

Cacela Velha is misschien wel het kleinste dorpje aan de kust van de oost Algarve maar dan wel met het mooiste uitzicht! Het oude fort, waar je helaas niet in kan, biedt een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht over de Ria Formosa. Je raad het misschien al, maar met zonsondergang kan je hier prachtige plaatjes schieten. 

En wat nog meer?

Er zijn hier twee restaurants waar je goed kunt eten en kan genieten van de Portugese keuken. Dat zijn Casa Velha en Casa Igreja.

Een ander restaurant wat vlak bij Cacela Velha ligt is Fabrica do Costa een visrestaurant waar je heerlijk kunt eten én kunt genieten van het uitzicht over de Ria Formosa. 

Wat is leuk om te doen?

Naast de kerk ligt het Fort van Cacela Velha. Het was oorspronkelijk de plek van een Arabisch kasteel dat de ingang naar de Ria Formosa beschermde. De opening hier was diep genoeg om schepen binnen te laten en richting Tavira en Faro te varen. Als zodanig was het een belangrijke flessenhals om deze steden te verdedigen tegen mogelijke overvallers en piraten.


Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page