top of page

Cabanas

Cabanas is een gezellige plek net buiten Tavira met een mooi strand en leuke boulevard

Hoe kom je er?

Met de trein, op te stappen op elk perron vanaf Faro richting VRS Antonio en ga eruit bij Cabanas, of met de auto (volg de N125 of de A22)

Wat is er te doen?

Strandvakantie houden! en natuurlijk slenteren over de boulevard met veel restaurantjes en cafeetjes

Extra informatie

Er is een treinstation

Het strand is erg uitgestrekt en heeft een aantal kleine tentjes op het strand waar je wat te eten en te drinken kunt halen. Ook zijn er ligbedden te huur en zijn er parasols aanwezig. In de zomermaanden is er ook strandwacht aanwezig.

Over deze plaats

Cabanas is inmiddels een onderdeel van Tavira geworden vanwege de naar elkaar groeiende bebouwing. Niks ergs aan want hierdoor heeft het dorpje veel gezellige cafés en eetgelegenheden. 

En wat nog meer?

Aan de boulevard vind je daarom ook alleen maar restaurants en cafés die een prachtig uitzicht hebben op de lagunes. Vanaf deze boulevard vertrek er een bootje naar de 'overkant' het is een klein stukje, zo'n 100 meter, wat je met het bootje moet om naar het strand te kunnen gaan. De bootjes gaan continu op en neer dus erg lang hoef je niet te wachten. Aan het einde van een zomerse dag kan de rij beduidend langer zijn, geen zorgen binnen een 15  minuten sta je weer op het vaste land. 

Wat is leuk om te doen?

ga dolfijnen spotten of suppen, en/of (kite) surfen

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page