top of page

Ayamonte (Spanje)

Ayamonte is het eerste dorpje aan de Spaanse kant van de Guadiana rivier. Waarom staat dit dan toch bij de tips voor de Oost Algarve?

Hoe kom je er?

Per auto, of per trein en pont vanaf VRS Antonio

Wat is er te doen?

Winkelen, stadswandeling, eten/drinken, Isla Canela

Extra informatie

1 uur later dan in Portugal, Siesta tussen 13 en 16/17:00 uur

Let op! 1 uur later dan in Portugal

Over deze plaats

Ayamonte is het eerste dorpje aan de Spaanse kant van de Guadiana rivier. Waarom staat dit dan toch bij de tips voor de Oost Algarve? Nu, het is echt de moeite waard. Je kunt er komen via de snelweg met de auto of met een bootje vanuit Vila Real de Santa Antonio. Het grappige is namelijk dat je letterlijk en figuurlijk in een ander land terecht komt, logisch is het verschil in taal maar ook in huizenbouw, gerechten, kleding, uitstraling van het dorp etc. en vergeet het tijdsverschil niet! Het is er een uur later dan in Portugal.


En wat nog meer?

Ayamonte heeft een gezellig dorpsplein waar het met name op zaterdag enorm gezellig en druk kan zijn. De Spanjaarden zien er altijd tiptop verzorgd uit (dat is in Portugal wel eens anders..). Geniet hier van heerlijke tapas of echte paella!

Er is een botanische tuin die je kan bezoeken en ook de dierentuin, beide leuk voor jong en oud.

Je kunt vanuit de kleine haven met een bootje naar verschillende plekken, zoals eerder gezegd naar Portugal maar ook naar de stranden van Ayamonte. Verder is er in Ayamonte ook een mooie golfbaan waar je kunt spelen. Voor meer info over golf, klik hier.

Wat is leuk om te doen?

Spanje en Ayamonte houden vast aan de Siesta traditie, tussen 13:00 uur en 16/17:00 uur zijn daarom de winkels dicht. mooi om een fantastisch uitgebreid te gaan lunchen of het strand van Isla Canela te bezoeken. #tip - neem een taxi

Kijk bijvoorbeeld eens hier:

https://www.masspanje.nl/ayamonte-stad-costa-huelva

of hier:

https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g644304-Activities-Ayamonte_Province_of_Huelva_Andalucia.html

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page