top of page

Loulé

Loulé, een sfeervolle plaats met fantastische markthallen, jaarlijks carnaval en het MED festival

Hoe kom je er?

Beste is per auto, bus of trein

Wat is er te doen?

Oude historische stad met leuke winkels en prachtige panden

Extra informatie

Kasteel van Loule stamt uit de 12e eeuw

Vergeet het jaarlijkse meerdaagse MED festival niet

Over deze plaats

Loulé is een plaatsje dat erg gezellig is. De grote markthallen staan op nummer 1 van bezienswaardigheden in Loulé. Elke zaterdag is er een grote boeren markt waarbij de Portugezen hun zelfgemaakte producten kunnen verkopen. De kleine straatjes rondom de markthallen zijn dan omgetoverd tot een grote markt. Het is er heerlijk rondstruinen en als je opzoek bent naar lekkere producten als zelfgemaakte honing, chorizo, kaas, piri-piri, mandjes en tasje en nog veel meer, dan zit je hier helemaal goed. 

Voor de motorliefhebbers is hier op zaterdag ook genoeg te bekijken. De Portugezen verzamelen zich allemaal met hun prachtige motoren voor de markthal en drinken daar op hun gemakje een biertje in de zon. Fantastisch toch?

Verder heeft Loulé ook nog een historisch ford die je kunt bezoeken, leuke restaurants en gezellige cafe's. 

En wat nog meer?

In het voorjaar is hier de grootste carnavalsoptocht van de Algarve, een prachtige optocht met bijzondere kostuums. Benieuwd naar welke festivals er nog meer gehouden worden in Loulé? Klik hier.

Wat is leuk om te doen?

Med festival, wandelen in de omgeving en natuurlijk de uitgebreide weekelijkse zaterdagmarkt, en zoek de oude Moorse baden.

Waar ligt het en hoe kom je er

anker naar google maps
bottom of page