Stranden

Algemene informatie over de stranden.

- Honden zijn toegestaan op ieder strand tussen 1 november en 31 mei.

- In de maanden juni t/m half oktober is er op vele stranden strandwacht aanwezig tot 19.00 uur 's avonds. 

- De Portugezen (en wij ook) houden van schone stranden, neem daarom altijd je afval weer mee terug a.u.b. 

Praia do Barril

Praia do Barril is een strand met geschiedenis. Vroeger werd de hier gevangen tonijn aan land gebracht en met een klein treintje naar het vasteland vervoerd. Inmiddels wordt dit treintje ingezet als passagiersvervoer. Maar je kunt ook langs de spoorlijn lopen en dan ben je er binnen 15 minuten wandelen.

De ankers zoals hier te zien op de foto, zijn een eerbetoon aan de omgekomen vissersmannen. Voor elke vissersman die tijdens de visvangst is omgekomen is een anker geplaatst.

Bij het strand zijn verschillende restaurants en ook is er een toilet en douche aanwezig. In de zomermaanden is hier ook strandwacht aanwezig. 

Dit strand is makkelijk te bereiken via N125 en ligt tussen Luz de Tavira en Tavira in.

Praia de Faro

Faro, de hoofdstad van de Algarve heeft een zeer uitgestrekt strand op het Ilha de Faro, het eiland wat je per auto kunt bereiken. Hier zijn heel veel restaurants, cafe's en winkeltjes te vinden. Ook is dit de dichtstbijzijnde plek waar je kunt golfsurfen. Praia/Ilha de Faro ligt net voorbij het vliegveld en is makkelijk te bereiken. 

Soms kan het lang duren (met name in de hoogseizoen maanden) om het strand te bereiken omdat iedereen over de eenrichtings-brug moet. Parkeer dan je auto op het grote parkeerterrein in de laatste bocht voor je naar het eiland rijdt, en loop over de voetgangersbrug.

Fuseta strand

In het kleine authentieke vissersdorpje Fuseta vind je het strand van Fuseta. Een mooi strand tussen lagunes van de Ria Formosa. Er is een strandtent, Borda d'Agua, waar je kan eten en een drankje kan drinken. 

Op het strand zijn in de zomermaanden ligstoelen en parasols beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om een heerlijke massage te krijgen óp het strand. Een echte aanrader. 

Vanaf het strand van Fuseta kijk je naar het eiland Ilha de Fuseta. Hier kan je vanuit de haven met een ferry naar toe voor een klein bedrag. Op het eiland zijn verschillende strandtentjes, parasols en ligbedden. 

Op beide stranden is in de zomermaanden ook strandwacht aanwezig. 

Fuseta is gemakkelijk te bereiken via de N125 met de auto. Je kan ook met de trein naar Fuseta toe. 

Fabrica

Fabrica is eigenlijk een must see strand. Je kunt er met eb naar toe lopen door het wad van de Ria Formosa. Is het vloed geworden dan kun je heel gemakkelijk met het bootje weer terug voor +/- €1 per persoon.

 

Zorg dat je zelf eten en drinken bij je hebt, op het strand is niets te krijgen.

 

Voordat je 'oversteekt' naar het eiland is er ook de mogelijkheid om te eten in het (enige) restaurant wat je daar tegen komt. Heerlijke verse visgerechten en dan lunchen met een prachtig uitzicht! 

Er zijn strandstoelen te huur via het volgende telefoonnr:

+351 963851788

Cabanas

Cabanas is een klein dorpje vlakbij Tavira. Vanuit hier moet je met een bootje een heel klein stukje varen, 100 meter ongeveer. Je komt dan op een prachtig uitgestrekt strand waarbij je kilometers ver kan kijken.

 

Er zijn verschillende strandtentjes aanwezig. Ook is er de mogelijkheid om ligbedden en parasols te huren. 

Golven zijn hier zeker te vinden want het strand ligt aan de open zee. Heerlijk om voor de kinderen in te spelen!

Cabanas staat aangegeven vanaf de N125 en ligt iets ten oosten van Tavira. 

Praia Verde

Een groot mooi strand met een kalme zee maakt dit strand heerlijk. Praia Verde wat letterlijk het groene strand betekent is vernoemd naar de omliggende bomen die aan de grens van het strand staan. Een mooi strand tussen Tavira en Monte Gordo in. 

Het is een zeer uitgestrekt strand dus voor het maken van strandwandelingen ben je op de strand op de juiste plek.

 

Er is een prima restaurant waar je kunt lunchen, Pézinhos n'Areia. 

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Heb je een specifieke vraag voor ons?

Of heb je zelf iets leuks/moois ontdekt? 

Mail dan naar: info@vakantieoostalgarve.nl

  • Instagram
  • Facebook Social Icon