top of page

São Bras de Alportel

Sao Bras de Alportel is een dorpje dat net boven de snelweg gelegen is. Het dorp heeft weinig bijzondere gebouwen die je kunt bezoeken maar wel een aantal gave bezienswaardigheden zoals het 'Klederdracht museum' en de 'Kurkfabriek'.

Ook is er een keer in de maand een rommel-/antiekmarkt waarbij je altijd weer bijzondere spullen tegen komt. Klik hier voor een marktoverzicht. Een keer per jaar is er een groot bloemen festival waarbij alle straten van Sao Bras versierd worden met bloemen. Klik hier voor een overzicht van festivals.

Vanuit Sao Bras kun je de 'Rua de Cortico' volgen, oftwel de kurkeiken route. Een prachtige route langs, je raad het al, allemaal kurkeiken. Kurk is namelijk een belangrijk export product van Portugal. 

Een andere mooie plek om naar toe te gaan is Fonte de Ferréa, de ijzer fontein. Dit ligt iets ten noorden van Sao Bras. Een idyllisch plekje waar je kunt picknicken/barbecuen op de daar voor bedoelde barbecues en tafels. Gelegen aan een stromend beekje waar soms zelfs schildpadden te zien zijn! 

bottom of page