top of page

St. Catarina da Fonte do Bispo

St. Catarina da Fonte do Bispo is een klein dorpje dat bekend staat om haar tegels. Namelijk de 'St. Catarina tegels'. De tegels zijn niet voor niets vernoemd naar dit dorp want de klei die ze gebruiken om tegels te maken komt altijd uit dit gebied. De tegels zijn inmiddels ook erg gewild en zie je op heel veel verschillende plaatsen (met name in huizen) terug komen. Je kunt deze fabrieken ook bezoeken, trek geen witte kleding aan want het is er nogal stoffig (haha).

Ook is er een grote 'Lagar' (pers) in St. Catarina. Hier kunnen alle boeren hun geplukte olijven naar toe brengen om ze te laten persen. Met name in het najaar is hier enorm veel bedrijvigheid omdat in die periode de olijven geplukt worden. Je kunt daar ook olijfolie kopen, een aanrader!

In en rondom dit kleine dorpje zitten een aantal leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten. Hoe meer landinwaarts je gaat hoe landelijker het eten ook wordt. Je vind hier nog steeds vis op de menukaart maar je zult al gauw merken dat de stoofpotten de overhand krijgen. Heerlijk! Kijk hier voor een overzicht van restaurants.

bottom of page