top of page

Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve. Hoofdstad is voor Faro niet direct het juist woord want Faro is maar een kleine stad met een gezellig centrum. Deze stad is zeker een bezoek waard, veel toeristen landen en vertrekken hier alleen en brengen geen bezoek aan het centrum en dat is jammer. Faro is niet groot, maar heeft een gezellig centrum met een aantal schitterende oude winkelstraten.

Ook is het oude en ommuurde deel de moeite waard om eens te bekijken. Hier zitten een paar leuke restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. In de zomer zijn er verschillende festivals en muziekoptredens en hangt er een gezellige sfeer.

Er is de mogelijkheid om in een van de oude gebouwen in de binnenstad live Fado muziek bij te wonen. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer info. Ook is zijn er twee theaters in Faro, 'Teatro de Figures' en het prachtige oude 'Teatro Lethes'. Teatro Lethes is een klein pareltje en is prachtig aan de binnenkant! 

Wil je graag winkelen? Dan kan dit in het winkelcentrum 'Forum Algarve' aan de westkant van Faro. Sinds twee jaar is er ook een nieuw winkelcentrum geopend tussen Faro en Loulé in, de 'MAR Shopping', het heeft een grote outlet afdeling. 

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van restaurants in Faro.

bottom of page