Ayamonte (Spanje)

Ayamonte is het eerste dorpje aan de Spaanse kant van de Guadiana rivier. Waarom staat dit dan toch bij de tips voor de Oost Algarve? Nou, het is echt de moeite waard. Je kunt er komen via de snelweg met de auto of met een bootje vanuit Vila Real de Santa Antonio. Het grappige is namelijk dat je letterlijk en figuurlijk in een ander land terecht komt, logisch is het verschil in taal maar ook in huizenbouw, gerechten, kleding, uitstraling van het dorp etc. en vergeet het tijdsverschil niet! Het is er een uur later dan in Portugal.

Ayamonte heeft een gezellig dorpsplein waar het met name op zaterdag enorm gezellig en druk kan zijn. De Spanjaarden zien er altijd tiptop verzorgd uit (dat is in Portugal wel eens anders..). Geniet hier van heerlijke tapas of echte paella! 

Er is een botanische tuin die je kan bezoeken en ook de dierentuin, beide leuk voor jong en oud.

Je kunt vanuit de kleine haven met een bootje naar verschillende plekken, zoals eerder gezegd naar Portugal maar ook naar de stranden van Ayamonte. Verder is er in Ayamonte ook een mooie golfbaan waar je kunt spelen. Voor meer info over golf, klik hier.