top of page

Alcoutim

Alcoutim ligt net als Odeleite meer landinwaarts en ligt ook aan de rivier de Guadiana, de grensrivier tussen Portugal en Spanje. 

De weg naar Alcoutim toe is erg mooi door alle verschillende soorten natuur die je tegenkomt. Alcoutim is een oude havenstad waar vroeger veel handelswaar naar toe werd gebracht zodat het vanuit daar over land verder kon worden vervoerd. De Guadiana is een getijrivier dat betekent dat de waterstand veranderd door eb en vloed. Het grappige hiervan is dat de stroomrichting van de rivier dus ook ineens landinwaarts lijkt te gaan. 

In Alcoutim dat op een bergwand ligt vind je leuke straatjes, gezellige boulevard met een aantal restaurants en een leuk uitzicht op Spanje. De rivier is hier beduidend smaller dan bij Vila Real en Castro Marim. Je kan met een klein bootje oversteken naar Spanje om vanuit daar de Portugese kant eens te bekijken. Een leuke en spannende activiteit die je kunt doen is via een 'Zipline' terug. Een Zipline is een grote kabelbaan die ze vanuit Spanje naar Portugal hebben gespannen. Je kan via deze kabelbaan naar beneden glijden, erg gaaf! 

Liever niet via de kabelbaan terug? Dan kan je natuurlijk ook gewoon weer met het bootje. 

bottom of page